maanantai 8. kesäkuuta 2015

Galápagos!

Holiii!

Näin kolmen viikon kuluttua voisin jo ehkä vihdoin sanoa toipuneeni reissusta ja ottaa viimein itseäni niskasta kiinni ja julkaista muutamia kuvia ja fiiliksiä YFU:n Galápagoksen reissusta... Käväistiin siis 14.-20.5. kuudentoista muun YFU-vaihtarin (kaikki sattuivat olemaan tyttöjä...) kanssa risteilemässä noilla uniikeilla paratiisisaarilla, ja oli kyllä niin upeaa että tuonne täytyy palata vielä.

Matkustimme saarelta saarelle pienellä paatilla nimeltä Golondrina, jossa myös söimme ja nukuimme. Kahden hengen hyteissä oli kyllä pieni kylpyhuone, muttei paljon muuta, ja ne olivatkin ilmeisesti tarkoitettu vain nukkumiseen ja tavaroiden säilyttämiseen. Itse vältyin merisairaudelta, joten nautin purjehtimisesta suuresti! Meri on kaunis, ja Galápagoksella vielä kauniimpi aurinkoisine säineen ja kirkkaanturkooseine lahtineen.

Ahora, despues de tres semanas creo que ya pueda decir que he descansado suficiente despues del viaje y la única razón para no escribir nada es mi pereza... Bueno, fuimos a Galápagos desde el 14 hasta el 20 de Mayo, con 16 otras chicas de YFU. Hicimos un crusero en ese hermoso paraiso, y fue tan increíble que tengo que regresar algún día. 

Viajamos desde una isla a otra con un yate pequeño llamado Golondrina, en lo cual también dormimos y comimos. Las cabinas eran para dos personas, y tuvieron un bañito, pero de igual manera eran chiquitas y solo hechos para dormir y para poner las maletas allá. El mar no me hizo sentir enferma ni me dió nauseas, así que yo me disfruté mucho estar en el yate! El mar siempre es lindo, y aún más lindo en Galápagos, donde siempre hace sol y el color del mar es una turquesa clarisima.

Mil disculpes, pero no voy a escribir tanto en español esta vez, me da pereza y creo que la mayoria de las personas que leen esto en español ya saben mucho de Galápagos! :D



La Golondrina


Käytimme suurimman osan ajastamme snorklaten ja ihaillen Galápagoksen upeaa uniikkia faunaa. Vedenalainen maailma oli kuin suoraan leffasta Nemoa Etsimässä: kaloja oli kaikenkokoisia ja -värisiä, ja niiden lisäksi muita mereneläviä, kuten merikilpikonnia (ne ovat muuten valtavan kokoisia täysikasvuisina!), galapagoksenpingviinejä, merileijonia, rauskuja, meritähtiä ja kaikkien suureksi riemuksi jopa haikaloja! Vaikka kaikista Galápagoksen meriotuksista ehdoton suosikkini olikin leikkisä ja suloinen merileijona, oli hai varmaan unohtumattomin. Siinä me pulikoitiin, 16 tytön lauma, kun opas kertoi löytäneensä haikaloja luolasta nukkumasta, ja hetken kuluttua se hai ui siinä meidän keskellä, niin lähellä että sitä olisi voinut koskea...

Valitettavasti minulla ei ollut vedenkestävää kameraa, joten merenelävistä ei löydy kuvia, meri-iguaaneja ja merileijonia lukuunottamatta. Luin jostain, että oliko se nyt kiinan kielellä merileijona on "merikoira", mikä on noille suloisille otuksille hyvin osuva nimitys; vilkkaat eläimet leikkivät meressä ihan kuten koiranpennut, ja yrittivät esimerkiksi kiskoa meiltä räpylöitä jalasta - yksi niistä jopa puraisi minua käteen, tiedä sitten oliko leikkiä vai olinko vain pelottava!

Hicimos mucho snorkeling y pasemos tiempo admirando la maravillosa y única fauna de Galápagos. Vimos por ejemplo tortugas, pinguinos, lobos marinos, rayas, estrellas del mar y tiburones! Los lobos marinos son mi nuevo animal favorito, jaja.


"No aaww mikä ihana söpö otus! Siis toi tossa oikeella, vasemmalla joku ruma ämmä :)" - Pauli (love ya)

Ihan kuin koira!


Eeeww they're kissing, how gross is that! And by gross I mean incredibly adorable.



Rantauduimme paikoissa, joissa oli vain koskematonta luontoa eikä ihmisistä tietoakaan. Galápagoksen luontoa suojellaan tarkasti, koska suurinta osaa kasvi- ja eläinlajeista ei edes tavata muualla. Saimme oppaalta kuulla paljon infoa saarten historiasta, maantiedosta ja esimerkiksi Darwinin tutkimuksista siellä. (Jos joku ei ole ollut hereillä bilsantunneilla, mainittakoon että Charles Darwin oli evoluutioteorian kehittäjä ja käytti paljon aikaa tutkien Galápagossaarten lajeja ja niiden eroavuuksia, verraten eri saarten lajeja keskenään ja verraten Galápagoksen lajeja mantereen lajeihin.)

Saarilla sataa harvoin, joten saimme nauttia erinomaisesta (usein vähän turhankin aurinkoisesta ja kuumasta) säästä. Toiset saivat kauniin rusketuksen, toiset kauniin ravunpunaisen palaneen ihon. Kuuluin itse kumpaakin ryhmään: poltin jalkani erittäin kivuliaasti, sillä jostain syystä en koskaan jaksanut rasvata niitä kunnolla. Öisin nautimme merellä upeasta tähtitaivaasta, josta oli löydettävissä myös Otava - tuli kotoisa olo!

Los desembarcos hicimos en lugares donde no vivía ningún humano. Nuestro guia nos dió mucho información sobre las islas, y me siento que mi viaje fue también una lección de historia, geografía y Charles Darwin. Disfrutemos un tiempo hermoso: hizo mucho sol y yo me quemé bien feo en las piernas...




Etsi kuvasta meri-iguaani.

Blue-feeted booby (ostettiin Hannahin kanssa T-paidat
missä lukee I <3 Boobies ja sit siinä on kaks tollasta lintua. Hehheh.)


Vietimme myös ihanaa laatuaikaa muiden vaihtareiden kanssa jutellen henkeviä, valokuvaten, pelaten korttia ja noppapelejä ja nauttien Galápagoksesta täysin sydämin. Mereltä palattuamme vielä kolmen päivän jälkeenkin maailma tuntui keinuvan... Reissu oli kyllä aivan upea ja menee varmaan ainakin Top 3:n joukkoon kaikessa mitä olen täällä Ecuadorissa tehnyt ja kokenut. Tämä postaus tulvii jo liikaa kuvia, mutta laitetaan nyt vielä pari ja loput sitten vaikka erilliseen postaukseen!

También nos divertimos con las chicas, hablando, tomando fotos, jugando con las cartas etc. Despues de regresar del mar me sentí mareado los proximos tres días... El viaje fue increíblemente hermoso, de todas las cosas que he hecho aquí está al menos entre el Top 3. Este mensaje ya tiene demasiado fotos, pero tengo que poner unas más!




Silmiin sattuu kun toi vesi on niin turkoosia. (Kuvaa ei ole editoitu)

Bb <3

Such group much love wow

The north (read: vikings!): Norway, Denmark, Sweden, Denmark and Finland.




- Oona

1 kommentti:

  1. Hei! Opiskelen Oulun yliopistossa ja tutkin gradussani, kuinka persoonallisuus vaikuttaa kykyyn sopeutua vieraaseen maahan Latinalaisen Amerikan kontekstissa. Olen etsimässä tutkimukseeni henkilöitä, jotka ovat olleet vaihdossa tai vapaaehtoistyössä kyseisellä alueella lähivuosina. Huomasin blogistasi, että sinä olet ollut ja olisinkin erittäin kiitollinen, jos voisit auttaa minua tutkimuksessani!

    Osallistuminen on helppoa, tehtävänä on ainoastaan täyttää netissä oleva kysely sekä siihen sisältyvä persoonallisuustesti. Kyseinen persoonallisuustesti on laadukas ja saat siitä kattavat tulokset heti myös itsellesi! Testi on yhdysvaltalaisen psykologin suunnittelema ja näin ollen englanniksi, joten kohtalainen englanninkielen taito vaaditaan testin onnistumiseksi. Muut tutkimuksen osa-alueet ovat kuitenkin suomeksi.

    Osallistuneiden kesken arvon 100€ lahjakortin joko Finnairille tai Norwegianille, voittajan toiveen mukaisesti. Ilmoitathan piakkoin, mikäli haluat osallistua tutkimukseeni! Terkuin Minne (minne.merikukka@gmail.com)

    VastaaPoista

:)