perjantai 29. elokuuta 2014

Home is where your wi-fi connects automatically

Tervetuloa kierrokselle uuteen kotikaupunkiini. Kaupunkiin, jossa kaikki on erilaista kuin Suomessa.

Kaupunkiin, jossa yleisin kuolinsyy on luultavasti auto-onnettomuus. Täällä on täysin okei, että yksivuotias suunnilleen hyppii käsijarrun päällä autossa. Yleinen näky on myös koko perhe yhdessä mopoilemassa - esimerkkinä äiti, isä, poika ja n. puolivuotias lapsi, kellään ei kypärää päässä ja jalassa varvastossut. On myös okei ajaa kahden kaistan välissä ja tehdä hulluja ohituksia, eikä turvavyötä tarvitse käyttää - kunhan poliisi ei näe! Tuntuu, että auton töötti on täällä kännykkää yleisempi kommunikointiväline. Minä en ainakaan uskalla ylittää autotietä yksin.

Welcome to my new hometown, Santo Domingo, where the traffic is terrible - I'm afraid to even cross the road alone, because the people here don't seem to be familiar with such things as speed limits, seatbelts, helmets and the proper use of the car's horn.

Kuvassa ajetaan siis 90 km/h jonkin sortin motarilla :)

Kaupunkiin, joka on köyhä ja ränsistynyt päivällä, mutta herää eloon yöllä kauniina valomerenä. Kaikki on vähän miten sattuu; tiet ovat pahoinvoivan painajainen, sähköjohdot roikkuvat kaduilla ihmisten seassa ja seinien halkeamia paikataan jesarilla. Ihmisten avoin tuijottaminen ja osoittelu oli aluksi hauskaa, mutta nyt ajan myötä ahdistaa vanhojen pappojen vislailu, lentosuukot ja silmäniskut. Autoilijat ihan oikeasti soittavat minulle torvea ja huutelevat auton ikkunasta. Harvinainen näky tällainen ei-latino kyllä on, toistaiseksi en ole itseni lisäksi ainoaankaan törmännyt. 

The city is poor and in a bad condition, but at night it wakes up as a beautiful sea of lights. Everything doesn't work exactly as it should, but I will get used to it. The people are staring at me in the streets (and whistling, sending kisses, shouting and pointing at me), but that's no wonder: it seems like I'm the only no-latino person in the whole city. Siskoni Mia ja mustaherukkapirtelö

Haluan myös esitellä kotiani. Pieni tietovisa: 

Mitä seuraavista EI löydy takapihaltani?
1. Uima-allasta
2. Minisademetsää
3. Hiekkalaatikkoa
4. Noin kaksikymmenpäistä kanalaumaa
5. Banaanipuita

Vastauksen löytää seuraavista kuvista. Kotimme on eräänlainen rivitalo, ja talossa on kolme kerrosta, mutta yhden kerroksen pinta-ala ei ole kovin suuri. Alue on aidattu ja iltaisin portilla seisoo vartija. Pihassa seisovat autot ovat kaikki kalliin näköisiä citymaastureita, joten oletan tämän olevan melko kallis paikka asua. Täälläkin kaikki on kuitenkin vähän vinksin vonksin, tai ainakin heikun keikun :)

Okay, welcome to my new home! A little quiz:

Which one of the following this is NOT found on my backyard?
1. A pool
2. A minirainforest
3. A sandbox
4. Chickens
5. Banana trees

(answers in the following pictures lol)
Olkkari

Kanalauma - check

Uima-allas - check

Minisademetsä - check

Banaanipuu - check

Tältä näyttää kotini siis seuraavan kymmenen kuukauden ajan. Pärjään täällä ihan hyvin. Kieli tuottaa vaikeuksia, ja esim. automatkat ovat erittäin kiusallisia, koska en pysty vielä käymään kunnon keskustelua. En myöskään pääse kouluun vielä yli kahteen viikkoon (kyllä, käytin sanaa pääse), sillä siellä alkoi juuri loma. Seuraavat kaksi viikkoa tulee siis olemaan samaa kiusallista hiljaisuutta, jatkuvaa sanan "que"-hokemista ja päiviä vailla mitään tekemistä, mutta ehkä se tästä.

Everything is fine here, or at least fine enough :)


Oona

2 kommenttia:

  1. Kovasti tsemppiä! Post-itillä vaan sanat joka tavaraan niin kyllä se kielikin siitä lähtee. Ihan mahtavaa seurata sun vuotta siellä, tässä oppii itsekin vaikka mitä! - Sinikka

    VastaaPoista
  2. Näyttää ihanalta :)!!
    Millanen se sun perhe on? Entä koti? ollkari näyttää kivalta, jaatko oman huoneen mian kaa? Eli kai teet postauksen sun perheestä ja kodista :)?
    Sari :)

    VastaaPoista

:)