keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Lähtöpassit

Hola,

Tällä hetkellä oman suomen kielen sanonta "tyyntä myrskyn edellä" tuntuu niin ironisen osuvalta tavalta aloittaa tämä kirjoitus että kipeää tekee. Hiljaiselämä täällä blogin puolella päättyy nyt, ja rajusti päättyykin.

Eilen illalla sain puhelinsoiton YFU Ecuadorin päämajasta: minua odottaa ennenaikainen kotiinlähtö. Maasta on poistuttava mahdollisimman nopeasti, YFU auttaa lentolippujen varaamisessa, matkalaukkuja voi jo alkaa pakkailla, lentoyhtiö on selvillä ja nettisivuilta näkee laukkujen painorajat...

Espanjankielinen höpinä puhelimessa vaimeni ja lakkasin ymmärtämästä, kieltäydyin ymmärtämästä. Ei, miten, miksi... Epätodellinen, kuuma ahdistus laskeutui mahanpohjaan eikä ole sieltä mihinkään lähtenyt - eikä varmasti hetkeen lähdekään.

Minun unelmani vaihtovuodesta jää kesken, ja lennän kotiin sunnuntaina 5.4. Jätän Ecuadorin, jätän vuoden viimeistelemättä, palaan kotiin enkä tiedä miten tulen sopeutumaan sinne uudestaan, kun en saa vuottani ja unelmaani vietyä loppuun. Tämä kaikki tuntuu vielä epätodennäköiseltä painajaiselta, mutta totuus on totuus vaikka voissa paistaisi.

Miksi? Rikoin sääntöjä, siinä on kaikki mitä siitä on sanottavaa. Rikoin sääntöjä, kuten moni muukin vaihtari, mutta olin tarpeeksi tyhmä jäädäkseni siitä kiinni. En kuitenkaan olisi ikinä uskonut sen johtavan tähän, enkä koe ansaitsevani tätä, mutta olen voimaton YFU:n päätöksen edessä. Pyydän anteeksi kaikilta. Rakastan tätä maata yli kaiken, ja tekisin mitä tahansa voidakseni muuttaa tilannetta.

Lisäinfoa myöhemmin kun kirjoitushalu palaa. Jos palaa.

- Oona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

:)